fbpx
Összes téma

Megdőlt az áprilisi kerékpáros rekord a Tisza-tónál

Áprilisban minden eddiginél többen haladtak át a számlálóhelyen, Kiskörén.

Megdőlt az eddigi áprilisi csúcs a Tisza-tónál, az elmúlt hónapban ugyanis 4312, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami minden korábbi év negyedik havi forgalmát meghaladja – közölte Laczi Zoltán,  a KÖTIVIZIG sajtómunkatársa.

Márciusban is kerékpáros rekord dőlt meg, akkor 1536 kerékpáros tekert át a mérőponton. Az idei esztendő eddig eltelt négy hónapjában összesen 6204 biciklis hajtott át a vízlépcső üzemi hídján, ami szintén a legmagasabb szám az elmúlt évek első harmadának forgalmi adatai között.

A Kiskörei Vízlépcsőnél 2008 óta mérik az áthaladó kerékpárosok számát, valamint pár éve egy kérdőív kitöltésének a lehetőségét is felajánlják nekik, amelyben a szokásaikról kérdezik. 2018-ban 56.959-en haladtak át Kiskörénél, ez közel kétszerese a 2017-es számlálásnak – erről korábban itt írtunk.

1 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d