fbpx
Összes téma

Szakmai fórumon tanácskoztak a mezőgazdasági vállalkozók és az őstermelők Tiszafüreden

A projekt közvetlen átfogó célja a járási foglalkoztatási együttműködés - paktum - képzési és foglalkoztatási programjainak támogatása, tevékenységi körének, eredményességének, hatékonyságának növelése, továbbá a foglalkoztatás helyi szintű akciótervek megvalósításával való bővítése, az álláskeresők munkához juttatása a Tiszafüredi Járás teljes területén. A projekt konzorciumi formában valósul meg, vezetője Tiszafüred Város Önkormányzata, tagja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal - közölte az Alföldhír Kft sajtóközleményében.

“Foglalkoztatási paktum létrehozása és megvalósítása a Tiszafüredi járásban” című projekt keretén belül megrendezett szakmai fórumon az agrár szektorban vállalkozók és őstermelők számára a családi gazdaságokkal kapcsolatos legfontosabb újdonságokról Balogh Brigitta, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara stratégiai szakértője tartott előadást.
Ismertette, milyen működési formákban lehet gazdálkodási tevékenységet folytatni az
agrárgazdaságban. Részletes tájékoztatást adott a foglalkoztatási lehetőségekről, az adózási rendszerről, valamint az öröklés különböző típusairól.

Ezt követően a Nemzeti Adó-és Vámhivatal két szolnoki kollégája, Libárdi Gézáné és Fehérné Polyák Beatrix az agráriumra vonatkozó adózási szabályok változásáról és az e-SZJA rendszeréről osztottak meg fontos információkat a megjelentekkel.
Ezután konzultáció következett, ahol a résztvevők az általuk feltett kérdésekre kaptak választ az előadóktól.
A programot Tiszafüred Város Önkormányzata és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal konzorciumban 2017. január 1. és 2019. december 31. között, 238.766.592Ft-os, 100 %-os támogatásból valósítja meg.

A projekt átfogó célja a járási foglalkoztatási együttműködés (paktum) létrehozása, működtetése, foglalkoztatási stratégia és akcióterv kidolgozása, valamint képzési és
foglalkoztatási programok támogatása, az álláskeresők munkához juttatása a Tiszafüredi Járás területén. A fórum zárásaként a vállalkozások 2019. évi adó- és járulék kötelezettségéről – személyi jövedelemadó, ÁFA -, a köztartozásmentes igazolások kérelmének menetéről, határidejéről – a NAV Észak-alföldi Tájékoztatási Osztály két munkatársa tartott interaktív előadást.

A projekt küldetése egy széleskörű térségi partnerség megszervezése azzal a céllal, hogy azonosítsa a térség foglalkoztatási szempontból eredő problémáit, és megoldásuk érdekében mozgósítson minden rendelkezésre álló erőforrást.

A Széchenyi 2020 támogatásával valósul meg a “Foglalkoztatási paktum létrehozása és megvalósítása a Tiszafüredi járásban” TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00003 kódszámú pályázat 2017. január 1. és 2019. december 31. között, 238.766.592 Ft-os, 100 %-os támogatásból.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: