Tisza-tó élmények Összes téma

Ujvári Imre: Tiszafüreddel és a Tisza-tóval a barátság egy életre szól!

A Tisza-tó fővárosának nevezett Tiszafüred évről-évre hű marad a nevéhez, hiszen a számtalan turistacsalogató program mellett az ott élők számára is igen sok és fontos fejlesztés valósul meg folyamatosan. Ujvári Imre, a város polgármestere számolt be az elmúlt évről és vetítette elő a 2019-es szezon legnagyobb durranásait.

Ujvári Imre

– Hogyan összegezné Tiszafüred 2018-as évét?
– Magyarország második legnagyobb tava a Tisza-tó és fővárosa Tiszafüred az utóbbi években látványosan megszépült, szolgáltatásaiban fejlődött, programkínálata bővült. Az a célkitűzés, hogy a szabadidős aktivitásokat, a minőségi kultúrát összekapcsoljuk a természeti adottságainkkal, a környék nevezetességeivel – úgy gondolom – valóra vált. Azt szerettük volna elérni, hogy az itt élők közös munkájának eredménye ne csak statisztikai számokban, az elnyert pályázati összegek ismételgetésében merüljenek ki, hanem a tiszafüredi emberek és az idelátogató turisták is közvetlenül megtapasztalják: igen, fejlődünk!

 

– A tavalyi év során sorra jelentek meg hírek a városról, hiszen nagyon sok közintézmény megújult. Pontosan melyek voltak ezek?
– Ha címszavakban kellene összegzést adni, akkor a bölcsődétől az óvodán és az általános iskolán át a középiskoláig bezárólag, illetve több közintézményben sikerült olyan fejlesztéseket megvalósítani, amelynek köszönhetően a szolgáltatások megfelelnek a XXI. század követelményeinek. Felújítottuk a Benedek Gábor sportcsarnokot és a Szőlősi úti sporttelepet. Korszerű gumiborítású, kültéri kézilabda pálya épült, befejeződött egy vadonatúj kondipark és kültéri fitnesz pálya építése. Energetikai korszerűsítésen esett át a Városháza, a Kovács Pál Művelődési Ház, a Nefelejcs úti egészségügyi rendelő. A végéhez közeledik a város elmúlt 20 évének legnagyobb szennyvízberuházása és a hozzá kapcsolódó útfelújítás. Összesen közel 7 km hosszan, 20 utca új aszfaltburkolatot kapott. Meggyőződésem, hogy ezek a beruházások nemcsak a lakosság életkörülményeire, hanem a vendéglátás színvonalára is pozitív hatással bírnak.

Polghiv

– Milyen fejlesztések várhatók idén és ennek milyen hatásai lehetnek?
– Az idei fejlesztések közül kiemelném, hogy folyamatban van az új egészségügyi rendelő, az új piaccsarnok építése. Előkészítő szakaszban van a múzeumi épület felújítása, de tervezzük a belváros közlekedési reformját, szeretnének egy új főteret kialakítani, illetve a szabad strandot teljes körűen átépíteni. A kerékpáros turizmus is szintet ugorhat, ugyanis elkezdődött a Poroszló-Tiszafüred közötti kerékpárút építése, amelynek köszönhetően a Tisza-tó teljesen körbetekerhető lesz, forgalomtól elzárt módon.

 

– Milyen rendezvényekre látogathatunk el idén a városba?
– A turisztikai vonzerővel is bíró rendezvények tekintetében szintén erősödtünk! Nem véletlenül választották Tiszafüredet 2017-ben az év turisztikai településének, illetve kapott számos dicséretet, pozitív véleményt térségünk az országos média munkatársaitól. Idén is ennek szellemében szervezzük programjainkat, vagyis egész évben folyamatos lesz a kínálat. Az idelátogatókat nemcsak a legnagyobb fesztiválunk, a Halasnapok hívogatja, hanem már tavasszal megnyitja kapuit a Tisza-tavi Napok és II. Tisza-tavi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, a TÓMÉK. Bekapcsolódunk a Tour de Hongrie – Magyar Kerékpáros Körverseny programsorozatába, folytatjuk a Decathlon Sportfesztivált, a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált, a Tisza-tavi Vágtát, az Ultra Tisza-tó 111-et. Az év végén ismét lesz Disznótoros és Pálinkamustra, reményeink szerint meglátogatja a gyerekeket Joulupukki, a lappföldi Mikulás és az Adventi programjaink is szebbé teszik a családok számára az ünnepi készülődést.

Összegezve, idén február 23. és december 31. között közel 15 helyszínen, több mint 40 változatos program várja az érdeklődőket. Az események nemcsak a tartalmas szórakozásra, a felhőtlen kikapcsolódásra kínálnak lehetőséget. Arra számítsanak, hogy olyan baráti kötelék alakul ki majd a vendégszerető tiszafürediekkel, amely évről-évre itt a Tisza-tó partján kapcsolja össze a világ legközelebbi és legtávolabbi pontjáról érkezőket!  Kell ennél több? Ez Tiszafüred!

Tisza

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Discover more from I Love Tisza-tó

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading