fbpx
Összes téma Program Tisza-tó élmények poroszló hajózás kerékpározás

A hét Tisza-tavi települése: Poroszló

A hét Tisza-tavi településének Poroszlót választottuk, ami a Tisza-tó kapujának is nevezhető!

Az I love Tisza-tó magazinunk első része a tó környéki települések bemutatkozóit, fontos híreit, programajánlóit, közérdekű információit tartalmazza. Ha szeretné jobban megismerni a településeket, akkor kövesse sorozatunkat a témában!

Az előző hét Tisza-tavi települése Tiszaderzs volt.

Korábban Abádszalókról és Egyekről írtunk.

 

Poroszló, a Tisza-tó kapuja

légifotó Poroszló

Poroszló a Tisza-tó jobb partján, az egyik legnagyobb településként, a 33-as főközlekedési út mentén fogadó települése a Tisza-tóhoz látogató vendégeknek. A község a természetturizmust preferálja, de nem zárkózik el a mérsékelt számú motoros csónakoktól sem, melyeket kikötőikben helyezhetnek el a víz szerelmesei.

DSCF0716

A vadvízi világ lehetőséget nyújt horgászatra, vadászatra, strandolásra, de a parton lévők sem maradnak program nélkül, mert lehetőség van csodálatos környezetben való kerékpározásra, lovaglásra. A család minden tagja megtalálhatja a számára legkedvezőbb programot és a nap végeztével, amikor megfáradva mindenki hazatér a szállására, kezdetét veheti a gasztronómiai túra, hiszen vendéglátó egységeink országos hírűek, finomabbnál finomabb ételeket szolgálnak fel, falusias kedvességgel, nívós környezetben.

_B1Q3461

Poroszló a Tisza-tó kapujaként és az ökoturizmus központjaként mindent megtesz annak érdekében, hogy az ideérkező turisták, az átutazók vagy csupán a kirándulók kellemes élménnyel térjenek vissza otthonukba. Ennek érdekében minden évben számos kulturális, szórakoztató, gasztronómiai és hagyományőrző eseményt szervez és bonyolít le. A rendezvényeken túl óriási figyelmet fordít a település tisztaságára, szépségére, otthonosságára.

Poroszló legfőbb vonzerejévé azonban – az elmúlt években – a Tisza-tavi Ökocentrum Látogatóközpontja vált, mely évről évre több százezer elégedett vendéget vonz a térségbe.

 

Poroszló Község Önkormányzata
3388 Poroszló, Fő u. 6.
Tel: 36/553-040
www.poroszlo.hu
poroszlo@t-online.hu

1 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: