fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Miért szerethetjük a Tisza-tavat?

Szerkesztőségünk szubjektív véleménye olvasható az alábbiakban: összedugtuk a fejünket és mindenki elmondta, miért szíve csücske a Tisza-tó.

A Tisza-tó egyre kedveltebb úticélnak számít az elmúlt években, ami teljesen érthető, hiszen páratlan természeti szépségének köszönhetően rabul ejti a turistát. Szerkesztőségünk is óriási Tisza-tó rajongó lett az I love Tisza-tó magazinunk első számának kiadása óta. De miért is szeretjük a tavat? Szubjektív hatpontos ajánlónkat olvashatják az alábbiakban:

  1. Gyönyörű és varázslatos: Ez a két szó illik a legjobban a tóra, amit csak azok érthetnek meg igazán, akik egyszer ellátogatnak oda. A páratlan természeti szépsége a madár- és állatvilágában rejlik, és egy csónakázás során a fejük fölé boruló indák és fák felejthetetlen élményt nyújtanak minden alkalommal.
    IMG_2056 22
  2. Megnyugtató: Ugyan egyre többen látogatják a tavat, de ez még mindig az a hely, ahol elvonulhatunk a világ elől. Ha szeretnénk, kereshetünk egy eldugott szigetet, ahol horgászhatunk és sátrat állítva az egész esténket ott tölthetjük úgy, hogy szinte alig találkozunk valakivel. Aki a megnyugvást keresi, az a Tisza-tóra menjen!
    IMG_1906-01 22
  3. Idilli: Az évente a Tisza-tónál megrendezésre kerülő Természet Operaházának főszervezője a következő mondattal mutatja be a tavat: „A Tisza-tavi idill az, ami az egyszerű boldogságot tükrözi!” És valóban így van, hiszen a tó környéki kis települések hangulata szerves részét képezik a tónak.
  4. Kedvesek az ott élők: A tó környéki vendégszeretetet akár páratlannak is hívhatnánk, hiszen ha valaki barátságot köt az ottélőkkel, akkor azok mindig tárt karokkal fogadják őket. Barátságosságuk és segítőkészségüknek köszönhetően mindig lehet rájuk számítani és nem utolsó sorban igen kedvesek is.Kárásznap2
  5. Sosem lehet unatkozni: Ha valaki egy hétvégét eltölt a tónál, akkor az garántáltan talál magának valamilyen programot, legyen szó aktív pihenésről vagy aktív kikapcsolódásról. A legfinomabb fogásokat kóstolhatja, vagy akár az Ökocentrum óriási halait is megtekintheti.
  6. Sportos hely: A vízisportok kedvelőinek talán ez az elsőszámú kelet-magyarországi célpontja, hiszen a jet-ski, a rafting, a vízisí, a wakeboard, sup szerelmesei órákat eltölthetnek kedvenc sportjük űzésével. De az is megtalálja magának a szórakozást, aki a szárazföldön maradna, hiszen a kerékpározásban is elég jó a tó, de akár a Kalandszigeten is próbára teheti egyensúlyát.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: