fbpx
Tisza-tó élmények

A Tisza-tótól nem messze lombok közt is sétálhatsz!

Sétáltál már 6 méter magasan? Ha eddig még nem, most itt az idő arra, hogy kipróbáld, milyen a lombkoronaszintről lenézni. Karcagon 2017 decemberében adta át a NEFAG Zrt. a sportpálya mellett felépült Lombkorona sétányt.

Ebből a típusból, azaz a lombkoronaszint aljáig érő sétányból még nem sok van a hazánkban, főleg nem a keleti országrészben. A sétányt minden korosztálynak érdemes bejárnia, hiszen a gyerekek és a felnőttek számára is különösen izgalmas élményt nyújthat. Az építmény bejárható hossza összesen 314 méter, ebből a járószerkezet 234 méteres. A sétány egész hosszán interaktív elemek találhatók, így megismerkedhetünk az ott élő madarakkal, állatokkal és növényekkel egyaránt.

IMG_2332
A terület térképe

IMG_2336

IMG_2329
A bejárat

A bejáratnál vékony ösvény vezet a felépítményig, ahol ajánlott az első kereszteződésnél jobbra fordulva felkaptatni az egyáltalán nem meredek hídig. A maximum magasság 6 méter, ahol már egészen más illatot érezhetünk, mint két lábbal a földön állva. A madarak csicsergése, a beszűrődő fény változása egészen más élményt nyújt, mintha csak egy „sima” erdei túrán lennénk. Ha útközben elfáradnánk, a padokon megpihenhetünk, ha kedvünk támad a szabadban valami finomat összeütni, tűzrakóhelyek állnak rendelkezésünkre e célból, de hogy a gyerekek számára se teljen unalmasan az idő, különböző játszótéri elemeket próbálhatnak ki.

IMG_2349

IMG_2366

IMG_2354

Az út során két kedvenc részem volt. Az egyik: egy pihenő, amit úgy alakítottak ki, hogy a sétányba beépítettek egy igazi élő fát, ahonnan kitekintve egy különleges látvány tárul szemünk elé. A másik pedig a lombkorona sétány vége volt, ahol utunkat háromféleképpen fejezhettük be: választhattuk a csúszdán lecsúszást és azt, hogy lépcsőn vagy lefelé vezető hídon hagyjuk el a magasságot.

IMG_2365

Az út végén találunk egy tapasztott kemencéhez hasonló felépítményt, amely aljában egy óriási felfüggesztett faxilofont szólaltathatunk meg és ahol további túra utakat ajánlanak számunkra.

IMG_2368

Ha nem fáradtunk el kellőképpen, akkor a lombkorona sétányról letérve még bejárhatjuk az ottani erdőt, ahol még óriási, fából készült gombával is találkozhatunk, és ha már ott járunk, akkor érdemes a sétány további túraajánlatát is megtekinteni, amelyek a közelben vannak. Ilyen a Zádor-híd, ami egykoron, az 1800-as években forgalmas nagykunsági átkelőhely volt, de ezt ajánlott száraz időben megtekinteni.

Korábban a Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvényt teszteltük le, olvasd el, milyen volt!

Belépő: egész évben ingyenesen látogatható
Nehézség: könnyű
Hossz: 314 méter
Időtartam: 1 óra

További információ, foglalás: Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár

www.derynekarcag.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d