fbpx
Tisza-tó élmények

Alig egy hónap múlva befejeződik a kiskörei kikötő felújítása

Május 1-re elkészül a kiskörei kikötő felújítása és annak környezete is megújul - közölte lapunkkal Magyar Csilla, a település polgármestere.
Május 1-re elkészül a kiskörei kikötő felújítása és annak környezete is megújul – közölte lapunkkal Magyar Csilla, a település polgármestere.

kikoto0

A városi kikötőre már ráfért a felújítás, hiszen az elmúlt évtizedek alatt igen leromlott az állapota. A város a “Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” tárgyú felhívásra nyújtotta be támogatási kérelmét 2015-ben, és két évre rá elnyerte a Kiskörei Kikötő fejlesztése című és azonosító számú pályázatot, amelynek köszönhetően 245 millió forintos támogatásban részesült.

Jó ütemben halad a felújítás: a stégek parti szemléje április közepén megtörténik és május elsején -tartva minden határidőt- birtokba is vehetik a csónak- és hajótulajdonosok. Amint ez a fejlesztés lezárul, következik a nyaralóhajók számára a báziskikötő építése, ami várhatóan június közepére fejeződik be – tájékoztatott Magyar Csilla, majd felsorolta, milyen újítások várhatók a városi kikötőben és környékén.

A most megvalósuló projekt során több mint százzal nő a kikötő férőhelyeinek száma, 150-ről 250-re. Megújulnak a stégek, a mellette található parkoló, a világítást is korszerűsítik, új, kávézóval kiegészülő kiszolgáló épülettel gazdagodik a terület, valamint kikötőmesteri iroda épül és a parton pihenőhelyeket is létesítenek.

Aki Kiskörén szokta vízre tenni csónakját vagy hajóját, annak üzenem, hogy a felújítás miatt nem kell eltérnie a megszokott rutintól, május elsejétől nagy szeretettel várjuk a kikötőnkbe érkezőket – zárta szavait.

A kiskörei kikötő fejlesztésének átfogó célja a település turisztikai fejlesztése; közvetlen célja a kikötő kapacitásának növelése, a kikötő kínálatának és vendégforgalmának növelése, ezáltal Kisköre turisztikai vonzerejének növelése a térségbe látogató turisták számára.

1 hozzászólás

  1. Egy zuhanyzó helység kitelt volna abból a 240 millióból, mert eddig csak a töredéke látszik meg. Nyilván ez is valaki udvarán landolt, mint minden állami projekt. De kicsit bosszantó, hogy egy ilyen beruházásnál kimarad a zuhanyzó! Főleg úgy, hogy előtte is volt. 2 hajót is ebben a kikötőben tárolok, napokra járok ki horgászni. Nagyon is szükség lenne rá.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: