Tisza-tó élmények

A hét Tisza-tavi települése: Egyek

A hét Tisza-tavi településének választottuk Egyeket, ami a Hortobágyi Nemzeti Park, a Tisza-tó és öt csárda ölelésében található.
A hét Tisza-tavi településének választottuk Egyeket, ami a Hortobágyi Nemzeti Park, a Tisza-tó és öt csárda ölelésében található.

 

Az I love Tisza-tó magazinunk első része a tó környéki települések bemutatkozóit, fontos híreit, programajánlóit, közérdekű információit tartalmazza. Ha szeretné jobban megismerni a településeket, akkor kövesse sorozatunkat a témában!

Az előző hét Tisza-tavi települése Abádszalók volt.

 

egyek_latkep_6

Egyek Hajdú-Bihar megye legnyugatibb fekvésű települése, gyönyörű földrajzi környezetben helyezkedünk el a Hortobágyi Nemzeti Park, a Tisza-tó és öt csárda ölelésében. Maga a település a 200 éves katolikus templomán és a romantikus szerelmi fészkek látszatát keltő parasztházain kívül sok építészeti örökséget nem kínál, de igazi horgász és kerékpáros paradicsom. Talán ezért és a még olcsónak mondható ingatlanárak miatt sokan költöztek ide Nyugat-Európa több államából is.

8000 éves történelmi múltunkat, hittel és szorgalommal épített táji és épített környezetünket, barátságos, vidám közösségeinket, rendezvényeinket ajánlom most Önöknek.

Célunk a Tisza-tavi és Hortobágyi kiemelt fejlesztési térségeket összekapcsolni és megszüntetni azt a turisztikai fekete lyukat, ami már régen jellemző erre a vidékre. Olyan kitörési pontokat keresünk, amikkel nem ütjük a szomszédos települések programjait, hanem inkább erősítjük. Ilyenek a víziturizmus, kerékpárturizmus és ökoturizmus szerelmeseinek nyújtott lehetőségeink. Mindehhez kiváló segítség a Tisza, az Eurovelo 11-es út és a Hortobágyi Nemzeti Parki közigazgatási területünket átfedő része.

9ef1698703cea7992f80eced563e42c9

A csendes, gyönyörű látvány mellett különleges érzés a kerékpározás. Séta közben a Tisza part, a hortobágyi puszta, az érintetlen, forgalommentes táj, a tiszta levegő inspirálhat bennünket. Ettől válik a mai modern ember még emberibbé és boldogabbá. Horgászoknak igazi paradicsomként hat az érintetlen Tisza-part, az ohati-halastavak és a falu központjában található válykos-tó. Utóbbi a hobbi horgászaton kívül az élmény vízibiciklizés és csónakázás örömét is biztosítja.

Az idén 200 éves templomunk és 250 éves plébániánk is megér egy misét! Nagy ünnep lesz, mert ezt meg kell ünnepelni! Civil szervezeteink közül a 10 éves Nő klub vidám műsorait és az általuk sütött lagzis kalácsot emelem ki igazi kuriózumként. Látványosak és finomak a többszörösen országosan első helyezett http://veronikagrillazs.hupont.hu/-n bemutatott cukortorták is!

45109455

Izgalmasabbra vágyik? Koronglövészet és vadászat? Megoldható…. Horgász-vadász panzió? Természetesen az is van. Bak is bőven!

Búcsúzóul pedig, emberbaráti jóságból, vagy pusztán azért mert megtehetjük adakozzunk a Gyepmesteri telep lakói javára, akiket szerető gondozók látnak el a példa értékűen rendben tartott telepünkön. Örökbefogadás is szóba jöhet! Látogasson el bátran!

ezkellene

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Discover more from I Love Tisza-tó

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading