fbpx
Egyéb

Megdőlt a márciusi kerékpáros rekord a Tisza-tónál

Idén márciusban 1536 kerékpáros tekert át a kiskörei duzzasztóművön, ez többszöröse az előző évek adatainak.
Idén márciusban 1536 kerékpáros tekert át a kiskörei duzzasztóművön, ez többszöröse az előző évek adatainak.

 

kiskore_vzizeromu_1

 

Laczi Zoltán, a KÖTIVIZIG sajtómunkatársa közölte, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének számlálása alapján márciusban 1536 kerékpáros tekert át a mérőponton. Január elsejétől számolva a márciusi adattal együtt összesen 1892 biciklist regisztráltak.

A márciusban mért adat minden korábbi esztendő harmadik havi forgalmát jelentősen meghaladja, hiszen az utóbbi években a tavasz első hónapjában jellemzően 500 körül alakult a kerékpárosok száma – fogalmazott Laczi Zoltán.

A Kiskörei Vízlépcsőnél 2008 óta mérik az áthaladó kerékpárosok számát, valamint pár éve egy kérdőív kitöltésének a lehetőségét is felajánlják nekik, amelyben a szokásaikról kérdezik. 2018-ban 56.959-en haladtak át Kiskörénél, ez közel kétszerese a 2017-es számlálásnak – erről korábban itt írtunk.

A néhány éve elindított gátzár kezdeményezése is jót tett a tisza-tavi kerékpáros turizmusnak, hiszen az autóforgalom lecsökkentése miatt zavartalanul haladhat a kétkerekűek forgalma. Ugyan az autóval érkező horgászok is felmehetnek a gátra, ám a kerékpáros sorompóknak köszönhetően nem tudnak körbe menni azon és így nem zavarják a bicikliseket.

 

Forás: kotivizig.hu

Ajánló:

8 kerékpáros úticél a Tisza-tó környékén

Tour de Tisza-tóAki már bejárta kerékpárral a Tisza-tó töltéskoronáját és ismeri a zegzugait, annak üdítően hathat egy kis változatosság, történelemmel vegyítve. Fejes Lőrinc szakaszmérnök izgalmas úticélokat ajánl azoknak a bringásoknak, akik változatosságra vágynak. – A Vízügyi Ágazat által kiadott, tíz évvel ezelőtt összeállított térkép hazánk vízi emlékeit és nevezetességeit mutatja be.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d