fbpx
Egyéb

Ljasuk Dimitry is kipróbálta a nyaralóhajót, így vélekedik róla – VIDEÓVAL

Ljasuk Dimitryt bátran nevezhetjük a Tisza-tó első számú vloggerének, filmkészítőjének. A tiszafüredi kötődésű Dimitry ott volt az első nyaralóhajó vízre helyezésekor, amelyről videót is készített és lapunknak néhány mondatban összefoglalta véleményét.
Ljasuk Dimitryt bátran nevezhetjük a Tisza-tó első számú vloggerének, filmkészítőjének. A tiszafüredi kötődésű Dimitry ott volt az első nyaralóhajó vízre helyezésekor március 30-án, amelyről videót is készített és lapunknak néhány mondatban összefoglalta véleményét.

 

 

“Évek óta hajózok, rendelkezem belvízi és tengeri hajóvezetői jogosítvánnyal is, 30 tonnáig bármilyen hajót és vitorlást vezethetek. Így nekem nem okozott gondot a nyaralóhajó vezetése sem. Normál körülmények között – egy kis érzékkel – bárki elboldogulhat vele. Addig, ameddig nem kell hirtelen manőverezni vagy vészhelyzetre reagálni. A helyzetet bonyolítja, ha fúj a szél, vagy erős a sodrás. Ekkor már kell a gyakorlat, az elméleti tudás is és persze a lélekjelenlét. Biztos vagyok benne, hogy pár órás képzéssel, gyakorlással a leggyakoribb helyzetekre felkészíthető a nyaralóhajó bérlője. Főleg ha erre van affinitása (vagy netán kishajóvezetői engedélye). Mert nyilván nem olyanok szeretnék majd bérelni, akik tengeribetegek vagy soha nem láttak még hajót. Emellett biztos lesznek káresetek, ahogy az autóbérlésnél is.” – kezdte Dimitry.

nyaralohajo-1
“A nyaralóhajók hullámkeltése minimális, szinte lopakodnak, ezért biztos nem fogja zavarni sem a kajakosokat, sem a csónakból horgászókat. Csendesek, így az állatokat sem háborgatja zajuk. Alapvetően jó ötletnek tartom a Nyugat-Európából hozott modellt. Sok fejlesztést, illetve figyelmet hoz magával a nyaralóhajók telepítése – bármennyibe is kerüljön. A Tisza-tó és a Felső-Tisza méltatlanul el volt hanyagolva az utóbbi harminc évben. Sokkal több van benne, mint gondolnánk, ezért épp ideje, hogy egy kis figyelmet kapjon. Ezért sok sikert és felelőségteljes bérlőket kívánok a projektnek.” – zárta szavait.
nyaralohajo-3

nyaralohajo-2

 

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d