fbpx
Egyéb

Tiszafüreden is keresik a legszebb konyhakerteket

Tiszafüred is csatlakozott "A legszebb konyhakertek" - Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű versenyhez, amelyre április 30-ig lehet nevezni.
Tiszafüred is csatlakozott “A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű versenyhez, amelyre április 30-ig lehet nevezni.

 

legszebb_konyhakertek_logo_0

Karcag város alpolgármestere, Kovács Szilvia által létrehozott országos versenyhez csatlakozott Tiszafüred városa is, így bármelyik ottani konhakerttel lehet nevezni, ezt a Tisza-tó fővárosa közölte Facebook oldalán.

Hét kategóriában lehet nevezni:
– Balkon (erkélyen kialakított),
– Mini (10-50nm),
– Normál (50 nm felett),
– Közösségi (óvodák, iskolák, közösségek által művelt kertek)
– Zártkert 1. (zöldséges)
– Zártkert 2. (gyümölcsös)
– Zártkert 3. (vegyes – gyümölcsös és zöldséges is)

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpolgarmesterihivatal.tiszafured%2Fposts%2F1595806180556563&width=500

 

A kertápolás az idén kiegészül a táji sajátosságokkal rendelkező, illetve saját megőrzésű régi növényfajták kertbéli gyarapításával – közölte Kovács Szilvia, a verseny ötletgazdája, Karcag alpolgármestere az MTI-vel.

2019-ben azt szeretnék, ha minél több településen A legszebb konyhakertek helyi versenyeinek megrendezésekor összegyűjtenék azokat a kertművelőket is, akik gondosan, szeretettel ápolják kertjeiket, és még e tudáskincs birtokában vannak. Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől, idős ismerőseiktől tanultak, vagy olyan egyéni módszereket alkalmaznak, amellyel egészséges zöldséget-gyümölcsöt termesztenek – mondta.

Az országos programigazgató tájékoztatása szerint versenyhez csatlakozhatnak a határon túli települések is. Az önkormányzatok, az óvodák és az iskolák kertjeit közösségi kategóriában lehet nevezni, ezeket külön jutalmazzák majd.
Az országos programhoz csatlakozási szándéknyilatkozat és a program tájékoztató anyagai a www.alegszebbkonyhakertek.hu weboldalról tölthetők le.

A legszebb konyhakertek programot először 2012-ben Karcagon hirdették meg, az első felhívásra 22 jelentkezés érkezett, 2018-ban már 370 település több mint 11 ezer kertművelője vett részt a versenyben – írta az MTI.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: