fbpx
Egyéb

Szemléletformáló kampányt szerveztek Nagykörűben, a tisztább környezetért

A környezettudatos gondolkodás kialakítása érdekében szemléletformáló kampányt szervezett az önkormányzat a Petrovay György Katolikus Általános Iskola diákjai, azok szülei és tanáraik számára - közölte Nagykörű Községi Önkormányzata.
A környezettudatos gondolkodás kialakítása érdekében szemléletformáló kampányt szervezett az önkormányzat a Petrovay György Katolikus Általános Iskola diákjai, azok szülei és tanáraik számára – közölte Nagykörű Községi Önkormányzata.

 

55840482_437724196996000_1143551114327621632_n

A Nagykörű Községi Önkormányzat és a Petrovay György Katolikus Általános Iskola a KNF/746/2018-ITM Pályázat keretében a diákok, szülők és tanárok számára a környezettudatos gondolkodás kialakítása érdekében 2019. január 1. és március 31. között délutáni foglalkozások keretében szemléletformáló programot szervezett. Ennek részeként március 23-án a falu külterületét tisztították meg a lelkes önkéntesek. A közös munka eredményeként meg is fogalmazódott bennük, hogy a „Te szedd!” mozgalmat át kellene alakítani „Te ne dobd el!” mozgalommá, így tenne mindenki valamit a Föld védelmében.

Március 25-én Gyümölcsoltó Boldogasszony napján az iskola tanulói a település belterületén is összegyűjtötték a szemetet. Minden osztály felvállalt egy területet, amelyen végig haladva felszedték a hulladékot. Gondosan ügyeltek arra, hogy külön zsákba kerüljön az újra hasznosítható és az egyéb hulladék, érvényesüljön a szelektív gyűjtés elve. A tanulók gumikesztyűt, láthatósági mellényt, műanyag zsákokat kaptak a munkához.

Fontosak az ilyen megmozdulások, mert ha a tanulók már gyermekkorukban jó példákat kapnak a környezettudatos életmódra, nem fogják a természetben lerakni a háztartási hulladékot, és megtanulják a szelektív gyűjtés hasznosságát.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: