fbpx
Tisza-tó élmények

Hét Tisza-tavi szabadstrand újul meg, egyenként százmillió forintból

Hétszázmillió forintos támogatásban részesül hét Tisza-tavi település, amelyet strandfejlesztésre fordíthatnak.
Hétszázmillió forintos támogatásban részesül hét Tisza-tavi település, amelyet strandfejlesztésre fordíthatnak.

 

Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud, Tiszabábolna, Tiszafüred, Tiszanána – ezek azok a települések, amelyekkel a Magyar Turisztikai Ügynökség/Kisfaludy 2030 Zrt. aláírta a támogatói okiratot, így egységesen 100 millió forintot kapnak strandfejlesztésre. Az alábbiakban dióhéjban felsoroljuk a strandok fejlesztésének részeit:

 

Abádszalók

Jelenleg már fut egy strandfejlesztési projekt, amely keretén belül egy panorámás luxuskávézó kerül kialakításra, megújul a beléptető épület, új büfék jönnek létre, új Tourinform iroda kerül kialakításra, a strandra vezető utat egy egyedi kialakítású főkapu köti össze. Az új strandon megtalálhatók lesznek parkoló automaták, jegyértékesítő automaták és több utas beléptető rendszer is. A mentett oldal baloldali részén a 30 éves büféket elbontják, helyükre mini golf pályák kerülnek, valamint gyermekmosdó és pelenkázó helyiség is lesz a strandon. Korábban itt írtunk bővebben a strand fejelsztéséről.
Az elnyert plusz támogatásból közvilágítással kiegészült sétányt alakítanak ki, napvitorlás árnyékolók, strandbútorok, sétánypadok, egyedi töltésoldali pihenők és információs táblákat is kihelyeznek.

Érdekli, hogy áll most a strand felújítása? Képgaléria itt!

IMG_5177

 

Kisköre

Kiskörén a cél az, hogy a családok, kisgyerekkel érkezők számára vonzóbbá tegéyk a strandot, amely évek óta nem esett át komolyabb fejlesztésen. Napvitorlát, napozóágyakat helyeznek ki, mobil felfújható vízi játszó attrakcióval bővül, homokos sportpálya kerül kialakításra, és a meglévő csúszda tertószerkezete és csúszófelülete is megújul. Védőhálót telepítenek a sulyom visszaszorítása érdekében.

Fotó: kiskorestrand.hu
Fotó: kiskorestrand.hu

 

Poroszló

Itt a strand új homokréteget kap, a strandot határoló rámpán egy sétány kerül kialakításra, cserélik az öltözőfülkéket, megújul a több mint 20 éves vizesblokk, elektromos töltőhelyet alakítanak ki és a szabadstrand kínálata is bővül vízi játékokkal.

poroszló strand

 

Sarud

A Kalandpart fejlesztése folytatódik és a cél az, hogy sarudból egy ökoturizmusra és természetközeli átélhető élményekre épülő gyerek- és sportcentrikus vízpart épülhessen ki. Az Aquaglide Vízijátszótér körül új élményeket lehet átélni. Az infrastrukturális fejlesztések során a kilátó teraszt alakítanak ki a gátkoronán, emellett vízibázist alakítanak ki, játszóerdőt és mezítlábas tanösvény valósul meg és többek közt új stégek is kerülnek a partra.

Emellett a Kalandpart mászópályával, 15 méteres kilátóval és kötélpályával bővül.

sarud strand

 

Tiszabábolna

Kerékpártárolókat alakítanak ki, a gyalogos vízbejutás feltételeit fogják javítani a támogatásból, bővíthető vízi kalandparkot alakítanak ki, szárazföldi sportpályák létesülnek és az UV-B sugárzás elleni árnyékolókat is kihelyeznek többek közt.

tiszababolna strand

 

Tiszafüred

A stégrendszer és a vízi játszóelemek telepítése, fitneszpark építése és műanyag borítású sportpálya kialakítása is megvalósul, valamint 2-2 db úszómesteri csónakkal és csónakmotorral is bővül a strand.

tiszafuredi_szabadstrand_1

 

Tiszanána

A Tiszanána-Dinnyésháti strandon elektromos kapubejáró kiépítése, strandbüfé terasz felújítása, fedett rendezvénytér építése, szabadtéri főzőhely és színpad, sétány felújítása, valamint napozósziget kialakítása is megtörténik.

tiszanána strand

3 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: