fbpx
Tisza-tó élmények

Megváltozik minden, ha elkészül ez a 10 beruházás a Tisza-tónál!

2017-ben kiemelt turisztikai fejlesztési térség lett Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és a Tisza-tó, amelynek köszönhetően több milliárd forrás nyílt meg a területek előtt. A Tisza-tónál is számos beruházás indul, soroljuk, melyek lesznek ezek!
2017-ben kiemelt turisztikai fejlesztési térség lett Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és a Tisza-tó, amelynek köszönhetően több milliárd forrás nyílt meg a területek előtt. A Tisza-tónál is számos beruházás indul, soroljuk, melyek lesznek ezek!

 

A Tisza-tó és a hozzá szorosan kapcsolódó Hortobágy térsége mintegy 10 milliárd forint összegben valósíthat meg turizmusfejlesztési beruházást, emellett további 2,83 milliárd forintot pedig integrált terségi szintű termék- és szolgáltatásfejlesztésre költhet el. Az utóbbi összegből az erről szóló Kormányhatározat a tó horgászturisztikai fejlesztésére 330 millió forintot nevesített meg. A tervekről Abádszalókon tartottak sajtótájékoztatót Piroska Miklós, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, Kovács Sándor, Nyitrai Zsolt és Szabó Zsolt országgyűlési képviselők.

IMG_5143

Az alábbi 10 turisztikai fejlesztés valósul meg a Tisza-tó környékén:

  • Világörökségünk a puszta (3mrd Ft): a világörökségi helyszín fejlesztése
  • Tisza-tavi síkvidéki kerékpározás infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztése (1,5mrd Ft): 21 településen keresztül áthaladó kerékpárút kiépítése, például Abádszalók, Ároktő, Egyek, Kiksöre, Négyes, Pély, Poroszló, Pusztataksony, sarud, Tiszabábolna, Tiszabő, Tiszacsege, Tiszadorogma, Tiszaderzs, Tiszafüred, Tiszagyenda, Tiszanána, Tiszaroff, Tiszaszőlős, Tiszavalk, Újlőrincfalva. Az út során esőbeállókat, fedett pihenőhelyeket, valamint információs tábla- és jelzésrendszert is kiépítenek.
  • Hortobágy – Tisza-tó kerékpárút kialakítása (0,98mrd Ft): A terv az, hogy 28 km hosszú kerékpárút kiépítésével a két térséget összekössék 5 tematikus pihenőhellyel.
  • Tematikus szigetek fejlesztése a Tisza-tónál (0,5mrd Ft): Tematikus szigetek kialakítása, vízi sétányok, tanösvények továbbfejlesztését jelenti, a projekt Poroszló, Tiszafüred és Sarud településeket érinti, valamint az Óhalászi-sziget faluját, ahol cölöpházas falu kerül kialakításra 2020-ban.
  •  A Tisza-tavi szabadstrandok egységes, komfortérzetet növelő, élményígéretet fokozó és a környezettudatosságot erősítő fejlesztése (0,7mrd Ft): Az egységes desztináció kiépítéséhez többek közt egységes arculatot kapnak a strandok, valamint a kiszolgáló helyiségek, a vizesblokkok, és a pihenést szolgáló fejlesztések is a prograk részei. Ez hét települést érint: Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud, Tiszabábolna, Tiszafüred, Tiszanána.IMG_5177
  • Berek Világ – Vízi világ, Berekfürdő komplex turisztikai fejlesztése (1,5mrd Ft): Mivel nemcsak a tó környéki, hanem az attól távolabbi települések is nagy szerepet játszanak a tó életében, ezért Berekfürdőn a meglévő gyógyászati szolágltatásokhoz kapcsolódó élményelemeket és rekreációs szolgáltatások körét bővítik.
  • Karcag Kincse turisztikai kereslestélinkétő fejlesztés (1mrd Ft): A hazánk világkiállításon szerepeltetett pavilonja, a Sámándob rendezvényhelyiszínként él tovább, valamint kulturális és gasztronómiai szolgáltatásokkal fog bővülni.
  • Varsa – Mint a Vakond (0,2mrd Ft): A Tisza-tavi Ökocentrum bővítését takarja, a föld alatti világot egy “vakond szemével” bemutató helyiséggel bővül, így bemutatható lesz a föld alatti világ is.

2 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: