fbpx
Tisza-tó fejlesztések Hírek Tisza Tisza-tó élmények

A Tisza-tó lesz a fókuszban a megyei turisztikai konferencián

Hiánypótló turisztikai konferenciát szervez az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács támogatásával március 28-án Szolnokon, az Aba-Novák Agora Kulturális Központban, a 21. Szolnoki Utazás Kiállítás nulladik napján.
Hiánypótló turisztikai konferenciát szervez az “Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács támogatásával március 28-án Szolnokon, az Aba-Novák Agora Kulturális Központban, a 21. Szolnoki Utazás Kiállítás nulladik napján.

IMG_5128

Legutób öt évvel ezelőtt került megrendezésre hasonló nagyszabású turisztikai konferencia a Tisza-tóról. Ahogy akkor, úgy most is turisztikai szakemberek tárgyalják át a tóban rejlő lehetőségek kiaknázási lehetőségét. Mint ismert, a Tisza-tó 2017 nyarán Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy mellett kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé vált -számolt be sajtótájékoztatón Piroska Miklós, a J-N-Sz Megyei Közgyűlés elnöke a Szolnoki Utazás Kiállítás sajtótájékoztatóján.

Egyre többen keresik fel a Tisza-tavat kerékpárral, családi és baráti társasággal, valamint egyre több program és fesztivál kerül megrendezésre. A KSH adataiból kitűnik, hogy a tó térségének vendégforgalma hazánk turisztikai térségei közül messze a legdinamikusabban, mintegy 20%-ot meghaladóan növekszik.

A konferencia célja, hogy a turizmusban dolgozó helyi személyeknek újdonságokat mutasson, bemutassa a Jász-Nagykun-Szolnok megyében és a tó környékén zajló és várható fejlesztéseket, jó gyakorlatokat, valamint népszerűsítse a megye turisztikai kínálatát a hazai szakemberek körében.

A konferencián hazai és helyi szakmeberek előadásai közt olyan témák lesznek, mint a Tisza folyó és a Tisza-tó szerepe a turizmusban, a nemzeti turisztikai szövetség feladata, az Y-generáció fogyasztói szerepe, az online marketing jelentősége a turizmusban, a térségi felsőoktatási képzés kihívásai, valamint a megyénk és a Tisza-tó, mint üdülési célterület.

A rendezvény keretén belül megalakul a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal is mintegy 25 szervezettel együtt.

Az esemény támogatója az I love Tisza-tó magazin. Újságunkat a konferencia résztvevői mind kézbe vehetik és hírportálunkon beszámolunk a konferencián zajlottakról.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: