fbpx
Tisza-tó élmények

A Tisza-tó lesz a 21. Szolnoki Utazás Kiállítás kiemelt attrakciója

Március 29-én és 30-án már 21. alkalommal kerül megrendezésre a Szolnoki Utazás Kiállítás, amelynek díszvendége Szentendre, és kiemelt attrakciója a Tisza-tó térsége lesz.
Március 29-én és 30-án már 21. alkalommal kerül megrendezésre a Szolnoki Utazás Kiállítás, amelynek díszvendége Szentendre, és kiemelt attrakciója a Tisza-tó térsége lesz.

utazasbannerkonferencia2

Az ország vidéki települései közül már csak három rendez utazás kiállítást, ezek közül az egyik Szolnok. Idén közel 50 kiállító érkezik, ezek közül 13 térségi kistelepülés is bemutatkozik, akik turisztikai értékeiket, hagyományaikat hozzák el Szolnokra. Itt lesz Abony, Besenyszög, Cibakháza, Fegyvernek, Jászalsószentgyörgy, Kengyel, Kuncsorba, Rákóczifalva, Örményes, Tiszainoka, Tiszatenyő, Tiszavárkony és Zagyvarékas is.

A kiállítás kiemelt turisztikai attrakciója a Tisza-tó térsége lesz, standot foglal Abádszalók, a sarudi Élményfalu, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, valamint a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál is.

A kiállításon egyedi standdal jelenik meg Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata is, ahol fesztiválokról, gasztronómiai és kulturális rendezvényekről és aktív szabadidős programokól tudnak tájékozódni a kilátogatók.

A rendezvényen nemcsak a kiállító régiókat, utazási irodákat ismerheti meg a látogató, de érdekes programokat is tartogatnak számukra. Pénteken és szombaton sárkányhajó bemutató, őstermelői és kézműves vásár, magyaros ízekkel készül a tiszatenyői Laci konyha és a karcagi Katica Ételbár lesz a program, míg szombaton modern és néptánc műsorok, karate és kubodó bemutató, mobiltelefonos interaktív játék várja a látogatókat, és a Tiszavirág Bábcsoport előadását is megtekinthetik. A Szolnoki Művésztelep területén jelenleg is tartó ásatáson fellelt tárgyakat is meg lehet majd tekinteni, valamint a gyerekek számára a régészethez kapcsolódó játékokkal is készülnek a szervezők.

utazs2019programpre4(1)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: