fbpx
Hírek Program Tisza tiszafüred Tisza-tó élmények

Mintegy 200 zsák szemetet szedtek össze a Tisza-tó partjáról!

Szemétszedésre invitált mindenkit Dimitry Ljasuk, a nagysikerű Tisza-tavat bemutató filmjeiről ismert egykori tiszafüredi lakos. 
Szemétszedésre invitált mindenkit Dimitry Ljasuk, a nagysikerű Tisza-tavat bemutató filmjeiről ismert egykori tiszafüredi lakos.

All-focus

Lelkes kis csapat gyűlt össze 2019.02.24-én, vasárnap a délelőtti órákban a Tisza -tónál Tiszaderzs és Tiszaszőlős között a nemes ügy érdekében – kezdte lapunknak küldött beszámolóját a tiszaderzsi Atkári Judit.

Az ötlet Dimitry Ljasuk kezdeményezése volt: az Aranyosi-szigettől kb 500 méterre található szemetet (PET palackok, üvegek, fémek) önkéntesekkel szelektíven összeszedje. A hideg idő ellenére több, mint 60 emberrel vette kezdetét a hulladék gyűjtése.

“Voltak kicsik és nagyok, Dunántúlról érkezők is. Tiszteletét tette Tiszafüred polgármestere Újvári Imre is. Tiszaderzset hárman képviseltük: Katona Andrea, Nagy László polgárőr és jómagam, Atkári Judit.” -írja.

Mintegy 200 zsák telt meg a szelektíven gyűjtött szeméttel, melyet aztán ki is hordtak az újonnan épített pallóúton a gátoldalba. Ezek a zsákok hétfői nappal elszállításra kerülnek a tiszafüredi hulladékkezelőbe.

“Köszönjük Dimitrynek ezt a kezdeményezést,a forró teát és szendvicset,mellyeket áldozatos munkánkért kaptunk tőle! A Tisza-tó és élővilága csodálatos látványt tár elénk!Óvjuk,védjük környezetünket!” – zárta sorait Atkári Judit.

All-focus

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: