fbpx
Promó

Szükségünk van a legerősebb fényű zseblámpára?

Amikor valahol azt a kérdést halljuk, hogy a legerősebb fényű zseblámpát keresik, elsőre nem is tudjuk, hogy mire gondoljunk. Ez természetesen mindenkinek mást takar, főleg most, hogy megismerhetjük a világ legerősebb fényű zseblámpáját.

Hirdetés

Amikor valahol azt a kérdést halljuk, hogy a legerősebb fényű zseblámpát keresik, elsőre nem is tudjuk, hogy mire gondoljunk. Ez természetesen mindenkinek mást takar, főleg most, hogy megismerhetjük a világ legerősebb fényű zseblámpáját.

zseblámpa_jan19_lm2

A legerősebb zseblámpa

A szóban forgó lámpa sok mindennek tűnik, de hagyományos értelemben vett elemlámpának nem. Hogy miért?

Ez a lámpaóriás 10 db, egyenként 100 wattos LED-es izzóból készült, ami, ha gyorsan kiszámoljuk, kilencvenezer, azaz 90.000 lumen fényerőt biztosít. Mivel ennyi fénnyel már nem igazán tudnánk mit kezdeni, ezért inkább felesleges mintsem hasznos találmány. Persze most jöhet a kérdés, hogy akkor milyen az az elemlámpa, ami még elegendően nagy fényerőt biztosít, de távol áll a fenti extrém lámpaszörnytől?

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy bőven elég nekünk egy kellően erős fényt kibocsátó elemlámpa, mint amilyen például a Ledlenser F1R tölthető LED zseblámpa, ami Ledlenser F1 zseblámpa továbbfejlesztett testvére. Éppen ezért elmondható, hogy az F1 jó tulajdonságait átörökítették az F1R lámpára így az teljesen jól hozza a következőket:

  • az elektronikus szabályozás,
  • a hőérzékelő,
  • az állóképes végzáró sapka,
  • beépített elgurulás elleni védelem,
  • cserélhető taktikai gyűrű,
  • IPX8 szabvány szerinti vízállóság és természetesen az alkalmazás-optimalizált fényalakzat.

Emellett maximálisan környezetbarát, mivel az akkuja tölthető, így nem termelünk szemetet, így óvjuk a környezetünket.

Ha az F1R nem nyerte volna el a tetszésünket, akkor a Fenix E35 UE2016 LED zseblámpa biztosan el fogja. Mivel amellett, hogy az 1000 lumen itt is alapkövetelmény, de csúszásgátlós markolatának hála jellemzően kevesebbet esik ki a kezünkből, mint más társai. Ezeken túl pedig por- és ütésálló, ahogy a fenti társa is.

 

Nagy teljesítmény, de minek?

Mivel 1000 lumen fényerejű lámpákról beszélünk, így már csak azt érdemes tisztázni, hogy miért is van szükség ekkora teljesítményre. A legtöbb esetben a kutatás, főleg emberkeresés közben használják az ilyen és ezekhez hasonló lámpákat, mivel itt fontos, hogy maximális fényerő legyen a társunk és emellett tartós és hosszú üzemidejű lámpánk legyen.

Igaz nem a hagyományos értelemben vett zseblámpa, de nagyon jó szolgálatot tehet egy ilyen helyzet során a Favour H0717 tölthető led fejlámpa, ami 3 villogó üzemmóddal rendelkezik, és 3 fényerősséggel, amit szükség esetén igazán jól ki lehet használni. Az akkumulátor aktuális állapotáról egy LED kijelző tájékoztat, szükség esetén pedig micro USB segítségével tölthető. Ha véletlenül nem találnánk helyet a töltésre, akkor egy Power Bank segítségével is hatékonyan feltölthető.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: