fbpx
Egyéb

Ha biztonságban akarjuk tudni gyermekeinket, beszélgessünk velük a szünidei veszélyekről!

A rendőrség kilenc pontban fogalmazta meg azokat a tanácsokat, amelyeket érdemes megtanítanunk a szünidejüket töltő gyerekeinknek és nekik pedig kötelező ezeket betartaniuk ahhoz, hogy problémamentes legyen a vakáció!
A rendőrség kilenc pontban fogalmazta meg azokat a tanácsokat, amelyeket érdemes megtanítanunk a szünidejüket töltő gyerekeinknek és nekik pedig kötelező ezeket betartaniuk ahhoz, hogy problémamentes legyen a vakáció!

vakáció

1.Tudatosítsák a gyerekekben, hogy az idegeneknek soha ne nyissanak ajtót és a lakásba ne engedjék be őket!

2. Ne bízzanak a gyermekre nagyobb mennyiségű készpénzt!

3. Strandon, napközis táborban ügyeljenek arra, hogy a lakáskulcs, a pénztárca, a mobiltelefon soha ne maradjon szem előtt!

4. Gondoskodjanak arról, hogy legyen a gyereknél olyan irat, amelyből megállapítható a gyermek kiléte és a szülők elérhetősége!

5. Mindig legyen információjuk a gyermek hollétéről és barátairól!

6. Ha az utcán idegen szólítja meg őket, sem útbaigazítás, sem pedig más indok alapján ne tartsanak velük, illetve ne fogadjanak el semmit tőlük! Legalább ilyen fontos tudniuk, hogy ilyen esetekről mindig érdemes beszámolni a szüleiknek.

7. Mindig beszéljék meg gyermekükkel, hogy ha bármi baja történne, kihez és hová fordulhat segítségért. A gyerekek ismerjék szüleik telefonszámait, továbbá a 112 segélyhívószámot! Bátran szólítsák meg az egyenruhás rendőrt, ha veszélyben érzik magukat.

8. Ne hagyják egyedül csellengeni a kiskorú gyerekeket az utcán! Tanácsos összefogni rokonokkal, barátokkal, esetleg szomszéddal, akik segítséget nyújtanak a gyerekek felügyeletében.

9. A nagyobb gyermekek, fiatalok egy része már szeszes italt is fogyaszt és késői időpontig is kimarad egy-egy rendezvény miatt. FONTOS! A programokra csak csoportosan vagy felnőtt kíséretében menjenek a tinik, de ennél is fontosabb, hogy onnan senkit ne engedjenek egyedül távozni!!!! Beszéljék meg, ki-kivel indul haza, kiért jön szülő, aki hazáig viszi őket.

A Szolnoki Rendőrkaptányság munkatársai – a szolnoki diákönkormányzat tagjai által tervezett és a helyi önkormányzat által legyártatott- „Senkit ne hagyj hátra!” feliratú színes karszalagokat osztanak a fiatalok részére szervezett rendezvényeken, ezzel is felhívva a figyelmet a felelősségteljes szórakozás fontosságára.

– közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: