fbpx
Egyéb

331,67 millió forintos támogatásból újul meg Tiszafüred belvárosának közlekedésfejlesztése

Útfelújítás, taxi droszt kiépítése, piaccsarnok fejlesztés, csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása is van a projektben.
Útfelújítás, taxi droszt kiépítése, piaccsarnok fejlesztés, csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása is szerepel a projektben.

331,67 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert
Tiszafüred Város Önkormányzata a „Tiszafüred belvárosának fenntartható települési közlekedésfejlesztése ” című projekre.

A város sajtóosztálya úgy tájékoztatta lapunkat, a fejlesztésre azért van óriási szükség, mert a településen található utak forgalma az utóbbi években jelentős mértékben megnövekedett, emellett meghatározó a kerékpáros közlekedés is, mely a nagy gépjárműforgalom miatt igen balesetveszélyes jelenleg. Helyi szinten a legtöbb problémát a belterületi kerékpárút hiánya okozza. A közlekedési rend jelenleg nem megfelelően szabályozott, a szűk keresztmetszeti szélességgel és keskeny aszfaltburkolatú utcákban a forgalmi rend kétirányú, a kerékpárosok és sok helyen a
gyalogosok is az útburkolatokon közlekednek. A parkolók műszaki állapota leromlott a parkolási rend szabályozatlan, a parkolók darabszáma alacsony, elhelyezkedésük, felfestésük nem megfelelő. A forgalomtechnikai eszközök elavultak, több helyen hiányosak. A fentieken túlmenően a beavatkozási területen a járdák burkolata balesetveszélyes, a zöldterületi részek elhanyagoltak -közölték.

IMG_1239

A beruházás főbb elemei:
– Fő út – Arany J. utca – Örvényi út közötti szakasz fejlesztése
– Fő út – Piactér csomópontjában lévő útcsatlakozás és csomóponti rész , valamint a hozzá kapcsolódó Belsőfokpartra vezető utcaszakasz kétirányú forgalom vezetésére alkalmas burkolatszélességre való átépítése
– Rét utca és Kiss Pál utca fejlesztése
– Piaccsarnok fejlesztési területe
– Szőlősi utca kerékpárosbarát fejlesztése
– Több helyszínen – összesen 75 gépjármű befogadására alkalmas – parkoló és 2 db taxi droszt kiépítése.
– Forgalomtechnikai eszközök feljítása új közvilágítási részek kiépítése, csapdékvíz-elvezető rendszerek felújítása.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d