fbpx
Egyéb

Nemzetközi elismerésben részesült a Tisza-tó különlegessége, a sulyomcsoki

A Tisza-tó kis növénye, a sulyom egyszerre lehet a barátunk és az ellenségünk is: utóbbi akkor, ha mezítláb rálépünk, előbbi pedig, ha Szabó István csokoládét készít belőle. És ezért még nemzetközi elismerésben is részesül.
A Tisza-tó kis növénye, a sulyom egyszerre lehet a barátunk és az ellenségünk is: utóbbi akkor, ha mezítláb rálépünk, előbbi pedig, ha Szabó István csokoládét készít belőle. És ezért még nemzetközi elismerésben is részesül.

Azok pályázhattak a Minőség és Innováció nemzetközi díjára, akik korábban már megkapták ennek a hazai változatát. Ezt megpályázta és november 7-én meg is nyerte Szabó István az “Egy csepp Tisza-tó” sulyomcsokijával. A nemzetközi pályázatra 13 országból 96 pályamű érkezett a zsűri elé. Hazánkból hat pályaművet küldtek be.

– Február 8-án, a spanyolországi Bilbaóban volt a nemzetközi díjkiosztó – amire mi is kaptunk meghívást -, de a sorok között kiolvasható volt, hogy nem lettünk Nemzetközi Nagydíjasok (arról, hogy egyáltalán kaphatunk-e valamilyen más elismerést, arról nem tájékoztattak), így a díjkiosztón nem vettünk részt – írta a díjazott Facebook oldalán.

Mint később kiderült, mind a hat magyarországi pályázó kapott valamilyen díjat, amelyet itthon vehettek át. A hat hazai pályázó közül az első helyezést a Paksi Atomerőmű a kifejlesztett egyedi rendszerérért kapta, míg a többi öt pályázó International Finalist díjat vihetett haza, ami azt jelenti, hogy egységesen második helyezettek lettek.

– Vagyis Magyarország minden pályázója díjazott lett a kiadott 18 díjból. Hat Magyarországra került, a további 12 díjon osztozott 12 ország 90 pályázója. Molnár Pál elnök úr tájékoztatása alapján még kedvezőbb a kép, ha figyelembe vesszük, hogy egy nyíregyházi és a mi pályázatunk csak 1 – 1 ponttal csúszott le a fődíjról. És ami még egyedivé teszi a mi elismerésünket, hogy nemzetközi megmérettetésben élelmiszeripari – édességipari fejlesztés eddig soha nem került díjazás közelébe sem – írta.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvitorlas.vendeghaz%2Fposts%2F1218934721542255&width=500

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d