fbpx
Egyéb

Szíve csücske a Tisza-tó

Hódi György, az ARBELI Kft. tulajdonosa számos tisza-tavi projekt menedzselésében, alapításában vett már részt, mint a tiszafüredi Kalandsziget, a Decathlon Tavi Napok, vagy a Tisza-tó Expo. Az ő javaslatára és közbenjárásával indult el lapunk, az I love Tisza-tó is. De ki ő és mivel foglalkozik? A tulajdonos válaszol.
Hódi György, az ARBELI Kft. tulajdonosa számos tisza-tavi projekt menedzselésében, alapításában vett már részt, mint a tiszafüredi Kalandsziget, a Decathlon Tavi Napok, vagy a Tisza-tó Expo. Az ő javaslatára és közbenjárásával indult el lapunk, az I love Tisza-tó is. De ki ő és mivel foglalkozik? A tulajdonos válaszol.

 

Az ARBELI Kft.
Hódi György Zoltán harmadik generációs szállodásként, a klasszikus (nem divatjamúlt), minőségi vendéglátás elkötelezett híve és képviselője, aki örömmel segíti mindazokat, akik erre fogékonyak. A legkisebb vendéglátó egységektől, a nagy szállodákig, kis településektől a nagyvárosokig, turisztikai desztinációkig, mindenhol számíthatnak szakmai tudására. Katalizátorként kíséri végig a fejlődési folyamatokat, és szükség szerint részt vesz egységek (éttermek, szállodák, kempingek, élményparkok…) üzemeltetésében, menedzsment-szolgáltatásában, amíg azok megfelelő pályájukra állnak.
2014-ben alapította meg családi vállalkozását az ARBELI Kft-t. Szakmai elkötelezettségük, hogy az élet minden területén, az igényes és színvonalas munkát képviseljék. Szeretnek dolgozni és büszkék arra, amit alkotnak. Látásmódjukra jellemző, hogy más szemszögből közelítenek az előttük álló feladatokhoz, így alternatív, kreatív megoldásaikkal egyszerűbben és hatékonyabban érnek el eredményeket.

WP_20170605_10_21_04_Rich

– Mit jelent Önnek a Tisza-tó? Mi motiválja, hogy részese legyen a Tisza-tó fejlődési folyamatainak?
– A kérdés első felét megválaszolva: napról-napra, évről-évre egyre többet! És most nemcsak a térségben, a folyamatban lévő munkáinkra gondolok. Először 2014-ben, Polyák Attila (Kalandsziget Tiszafüred) felkérésére érkeztem a Tisza-tóra. Akkor nem kisebb feladatot kaptunk, minthogy készítsünk egy hatástanulmányt a kistérségre, és pozícionáljuk újra a Kalóz Sziget Kalandparkot. Így vált számunkra ismertté a tó és környezete, ami annak rendje és módja szerint azonnal rabul ejtett bennünket. Akkor megfogadtuk, hogy minden erőnkkel segíteni fogjuk a térséget.
Motivációként szolgált az a tény is, miszerint 2014-2015-ben 10 évet prognosztizáltak idegenforgalmi szakemberek ahhoz, hogy a Tisza-tó felkerülhessen Magyarország turisztikai térképére. Ezt elfogadhatatlannak tartottuk! Mint arról már sokan értesülhettek, 2017-re a Tisza-tó kiemelt turisztikai desztináció lett, és Tiszafüred az „Év Turisztikai Települése” díjjal gyarapodott. Sokak rendkívül kemény munkája van ebben és büszkék vagyunk rá, hogyha egy kicsit is, de hozzájárulhattunk ehhez a sikerhez.

 

– A Tisza-tó térségében milyen fejlesztésekben/projektekben/rendezvényekben vesznek részt?
– 2014-ben a már említett kistérségi hatástanulmányt követően 2016-ig részt vettünk az általunk elnevezett Kalandsziget Tiszafüred menedzselésében. Kezdeményezésünkre kistérségi szolgáltatói összefogással soha nem látott fejlődésnek indult a Kalandsziget és partnereink sem panaszkodhattak! 2015-ben alapító tagjai és névadói voltunk a Decathlon Tavi Napoknak, ami idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre, a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében. Az elmúlt két évben több mint 10.000 fő látogatott el a rendezvényünkre és bízunk benne, hogy számuk évről-évre növekszik majd. Mi mindent megteszünk ennek érdekében, ezért is integráltuk a Tisza-tó EXPO-t a fesztiválba, és idén újabb meglepetésekkel kedveskedünk vendégeinknek.
2017-ben, az Új Liget Kalandpark Kft.-vel karöltve elkészítettük Tiszaderzs turisztikai tervét, és az idén is sok projektben dolgozunk együtt a tó körüli önkormányzatokkal, szolgáltatókkal. Folyamatban van egy helyi régészeti témájú gyermektáboroztatási projekt, valamint az I LOVE TISZA-TÓ útjára bocsájtása, aminek különösen örülünk!

13613251_164979827258255_3011609553383138226_o

– Hogyan látja a Tisza-tó jövőjét, melyek a távlati terveik a térségben?
– „A Tisza-tó, fejlődésre van ítélve!” Ezt – sajnos – nem mi fogalmaztuk meg elsőként, de teljes mértékben azonosulni tudunk vele. Az már más kérdés, hogy milyen ütemben. Van egy kész koncepciónk arra, hogy miként lehet az eddigitől sokkal gyorsabb ütemben fejleszteni a térséget, ráadásul függetlenül a forrástámogatásoktól. Ehhez azonban teljes összhang kell a tó körüli Önkormányzatok és szolgáltatók között, amit – valljuk be – nem lesz könnyű megvalósítani. Szeretjük a kihívásokat és szeretjük a gyönyörű környezetet, ezért mi hosszútávra tervezünk a térségben!

Névjegy_HGY

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: