fbpx
Összes téma

Soha nem járt még ennyi kerékpáros a Tisza-tónál

2017-ben másfélszer annyi kerékpárost regisztráltak, mint 2016-ban.

2017-ben másfélszer annyi kerékpárost regisztráltak, mint 2016-ban.

 

Mintegy tízezerrel több ember pattant nyeregbe, és fedezte fel kétkerékben a Tisza-tavat 2017-ben, mint 2016-ban – látható a KÖTIVIZIG által készített statisztikán. A Tisza-tó körüli kerékpárutak jó minősége, és autós forgalom mentessége miatt évről-évre egyre többen érkeznek kerékpárral. Ahogy a grafikonokból kiderül, a legkedveltebb hónap a július, de júniusban, májusban, illetve augusztusban és szeptemberben is szép számmal érkeznek a kerékpárosok.
Laczi Zoltán, a KÖTIVIZIG szóvivője közleményében azt írta, a KÖTIVIZIG beruházásában, 493 millió forint európai uniós és hazai támogatásból 2005-2007 között épült meg a Tisza-tó körüli árvízvédelmi töltés koronáján a 3 méter széles kerékpárút, először a bal parton, Abádszalók és Tiszafüred, majd a jobb parton, Kisköre és Poroszló között.

A Kiskörei szakaszmérnökség 2008 óta jegyzi fel a biciklisek számát: akkor csak 6800 biciklis hajtott át az üzemi hídon.
Az adatok tanúsága szerint az év minden hónapjában bicikliznek a tó körüli töltéskoronán, a nyári hónapokban azonban ugrásszerűen megnő a kerékpárral túrázók száma. A nyári időszakban a duzzasztóművön áthaladó kerékpárosok száma az egész évinek több mint kétharmada. Ilyenkor a gépjárművek átmenő forgalmát korlátozó sorompók zárt állapotban vannak, amelyek természetesen a kerékpáros közlekedést nem akadályozzák – tette hozzá a szóvivő.

stat

1 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: