Tisza-tó élmények

Természet Operaháza: A Tisza-tavi idill az, ami az egyszerű boldogságot tükrözi!

Gyere és vegyél részt a CSALÁDI TO´PIKNIK és TO’PERA, a TOUR D'OPERA, valamint a BOAT D'OPERA-n és éld meg a Tisza-tavi idillt!
Gyere és vegyél részt a CSALÁDI TO´PIKNIK és TO’PERA, a TOUR D’OPERA, valamint a BOAT D’OPERA-n és éld meg a Tisza-tavi idillt!

családi topiknik (2)

CSALÁDI TO´PIKNIK és TO’PERA: minőségi idő a családdal a kultúra jegyében

  1. július 25-26.

A CSALÁDI TO´PIKNIK arra az egyszerű, de lenyűgöző ötletre épül, hogy a nívós kultúra iránti vágyad nem kell a négy fal közé zárt rendezvényt jelentsen. Hiszen a kedvenc zeneszerzőid is sokszor séta közben, a szabad levegőn hallották meg először lelkükben felcsendülni a legszebb műveiket.

A friss levegőn, a TO´PIKNIK rendezvényen a zene élménye több és más: valódi élmény, közösségi öröm kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Közös programot kínálunk, amit mindenki élvezhet – mert a természetben való zenehallgatást még a legtürelmetlenebb gyerek és a leghajszoltabb felnőtt se unhatja meg egykönnyen. Itt a klasszikusok hallgatása közben nyugodtan lehet nyújtózni és mozogni egy jót, sétálni a tóparton.

Tiszafüreden a Morotva Kerékpáros Pihenőben idén négy napon keresztül élvezheted a TO’PIKNIK nyújtotta kulturális kikapcsolódást a nemcsak családoknak szóló rendezvényünkön. A programok közt szerepel a csütörtöki közös főzés, amely során elkészítjük Puccini kedvenc ételét (ez egy halas tészta, hortobágyi halból fog készülni), amit többek között a Pannon Gasztronómia Akadémia képviseletében Gianni Annoni fog zsűrizni. A nagysikerű operajógát idén is megtartjuk, szombaton pedig Rubint Réka is ellátogat hozzánk, aki Opera Alakreform címmel mozgatja át a közönséget. Péntek este exkluzív és meglepetésekkel teli gálakoncerttel kedveskedünk vendégeinknek. A Tisza-tavi Kerékpáros Centrumból indul a kerékpáros zenei túránk. A gyerekek számára horgászversenyt is szervezünk, amely során a zenével próbáljuk meg a halakat közelebb csalogatni, valamint fellép vasárnap az Alma Együttes is és bábszínházi produkcióval is várjuk őket. Futóversenyünket a Tisza-tavi Fesztivál arca, Miklósa Erika Kossuth – és Liszt Ferenc-díjas operaénekes fogja a Morotváról indítani.  Gyermekmegőrző is működni fog ezen a helyszínen a fesztivál egész ideje alatt: amíg a szülők csónakáznak vagy kerékpároznak, addig a gyerekek szakképzett felügyelők kísérik el a számukra rendezett programokra. Amennyiben szükséges, a kerékpáros vagy hajós programon résztvevő szülőket bármikor visszaszállítjuk a gyermekükhöz.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TOUR D’OPERA: Tisza tó kerékpárút – kicsit másként

  1. július 27.

Ép testben ép lélek – mondják. De a valóságban hol az egyiket, hol a másikat kell választanod, mert nincs még egy olyan esemény, mint a TOUR D´OPERA Tisza- tó kerékpárút, ahol mindkettőből kedvedre kiveheted a részedet, ráadásul egyszerre!

A Tisza-tavi Fesztivál szervezésében megismerheted a környék értékeit: zenéjét, művészetét és gasztronómiáját megannyi árnyalatában élvezheted ki ezen a bringás eseményen.

Általában kb. 70 kilométeren át tekertünk. Lehet, hogy ez nem világrekord. De senki se versenyezhet az egyedi élménnyel, amit a mintegy tucatnyi megálló jelent, ahol ugyanennyi, csak nekik szóló minikoncertet hallgathatnak meg a résztvevők.

Ugyan ki mondhatja el magáról, hogy 90 előadóművész élő produkcióját élvezhette egy nyári Tisza-tó kerékpárút során?

200-300 résztvevőnk operát és kamarazenét hallhatott, exkluzív táncművészeti előadásokat láthatott, miközben környékbeli finomságokat is kóstolhatott a Tisza-tó kerékpárút által érintett településeken, amelyek egymással versengve kínálták helyi kultúrájuk és gasztronómiai különlegességeik színe-javát a bringásainknak!

Miután fáradtan, de annál nagyobb vidámsággal az arcukon visszaérkezünk a kiindulópontra, a Morotva félszigetre, nem más fogja várni a résztvevőket, mint a100 Tagú Cigányzenekar, Edvin Marton hegedűművész és Kristin Sampson a New York City Operaház énekese. Az exkluzív koncertet a kerékpáros napra váltott jegyár tartalmazza, így a korábbi évektől eltérően most bővült a programkínálat.

 

boat dopera (1)

BOAT D’OPERA – A TISZA-TÓ SZÍVE

  1. július 28.

A Tisza-tavat nem is lehet közelebbről megismerni, mint csónakból. A páratlan szépségű területet emberi kéz alkotta, de a természet –joggal- visszafoglalta, ami az övé és életet adott neki. Nincs az országban még egy ehhez fogható változatos tó, amely környékén egyszerre találja meg számítását az, aki sportolni, strandolni, horgászni, vagy csak elvonulni szeretne. Minden évben egyre többen érkeznek a BOAT D’OPERA rendezvényünkre, ami a többi naphoz képest új perspektívából mutatja be a Tisza-tó szépségét. A zegzugos öblítőcsatornáknál a fejünk felett belógó indák, az élő Tisza sebes sodrása, és a végtelenségbe nyúló nyílt vízfelülete mind a Tisza-tó ezer arcát mutatja be. A csónakunk alatt a víztükör fodrozódik, míg a nádasban pompázatos tollazatú vízimadarak csilingelő hangját hallhatjuk.

Ebben az évben nem Abádszalókról indul a hajós napunk, hanem a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkból. A csónakos túra során a művészek olyan helyeken bukkannak fel és fakadnak dalra, mint a csodálatos öblítőcsatornák, a Hotel Balneum stégje, vagy a Kalandsziget.

Az utolsó napon fellép a részben Tisza-tavi kötődésű Varidance tánctársulat a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház és Vizin Viktóriával a Metropolitan Opera énekesével kiegészülve, akik a Kárment adják elő.

 

Fogadd be a zenét a természeten keresztül!

Ez egy olyan hosszú hétvége lesz, amire még sokáig emlékezni fogtok. Fületekben fog csengeni a nyári égbolt alatt megszólaltatott hangszerek dallama, és magatokkal viszitek a hétköznapokba is ezt az élményt, amiben egyesül minden, ami szép és jó.

Ez itt egyben mindaz, amire vágytál: tóparti nyár és a minőségi kultúra!

 

Szálláshelyek: Az utolsó pillanatra semmi sem szabad hagyni, de a szállásfoglalást meg aztán végképp nem! Mivel a fesztivál a turistaszezon közepén kerül megrendezésre, ezért arra kérjük az érdeklődőket, hogy idejében foglalják le szállásukat! A Tisza-tó közvetlen környékén lévő településeken kívül ajánljuk még a közelben lévő Hajdúszoboszlót, Egert, Kunmadarast, Karcagot, Berekfürdőt, Tiszacsegét vagy akár Egyeket is.

Jegyek: Belépőket online a www.tiszatavifesztival.hu és a jegy.hu oldalon lehet váltani. Személyesen Tiszafüreden a Kovács Pál Művelődési Házban, valamint a Jelmez Art Kft-nél Szolnokon, a Táncsics Mihály út 13-ban.

 

Kérjük, figyelje a www.tiszatavifesztival.hu honlapunkat és a Facebook oldalunkat a további részletes programokért és információkért!

1 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Discover more from I Love Tisza-tó

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading